Kućna nega
Usluga

Kućna nega

Jedna od usluga koja se prosto nametnula zbog takvih životnih uslova, a koju sa ponosom ističe „Sanitas klinik“ jeste i kućna nega. Na taj način osoblje ove medicinski institucije nastoji da maksimalno olakša svim starijim, odnosno nemoćnim licima da brinu o stanju svog zdravlja.

Zahvaljujući usluzi koju ova medicinska ustanova nudi će biti omogućeno svima da zakažu posetu lekara, specijaliste opšte medicine, koji će u pratnji medicinske sestre doći na željenu adresu i proveriti stanje zdravlja konkretnog pacijenta. Na osnovu toga će moći da utvrdi da li je eventualno neophodan neki dodatni pregled, a podrazumeva se takođe da će na licu mesta izvršiti osnovnu dijagnostiku na najbolji mogući način. Pod tim najpre mislimo da će angažovani lekar da proveri pritisak svakom pacijentu, na prvom mestu, te će od pacijenta tom prilikom da dobije sve potrebne informacije o zdravstvenim problemima sa kojima se susreo ili susreće i dalje, a sve to kako bi mu odredio odgovarajuću terapiju. Ukoliko to bude smatrao potrebnim i neophodnim, nadležni lekar će da uputi pacijenta na dodatne dijagnostičke, odnosno specijalističke preglede.

Nema nikakve sumnje da je „Sanitas klinik“ institucija, koja će se maksimalno potruditi da svim starijim sugrađanima, odnosno onima koji žive u Jagodini i okolini, a iz bilo kog razloga nemaju mogućnost da posete lekara, pomogne da brinu o svom zdravlju.

Na adresi Kralja Petra Prvog broj 4 i to na prvom spratu u Jagodini nalazi se ova medicinska ustanova, koja pored ostalih nudi i uslugu kućne nege. Radno vreme „Sanitas klinik“ u periodu od ponedeljka do petka je između 08 i 20 sati, dok je subotom između 08 i 15 časova, kada svako ko ima za tim potrebu, može da zakaže konkretnu uslugu. U principu, zakazivanje se može izvršiti elektronskim putem i to preko mail adrese kucnanega@sanitasklinik.com, kao i putem brojeva telefona ove medicinske institucije 035 82 000 18 ili 060 035 00 86.

Potrebno je da napomenemo i to da se usluga kućne nege, koju svima nudi „Sanitas klinik“ može vršiti kako na teritoriji samog grada Jagodine, tako isto i u njegovoj okolini, čime će mnogim našem starijim sugrađanima značajno biti olakšano da vode računa o stanju svog zdravlja. Potrebno je da prilikom zakazivanja usluge, odnosno dogovaranja sa nadleznima u okviru ove medicinske institucije o detaljima, oni ukratko budu upućeni u to sa kojim problemom se neko ko je zainteresovan za uslugu kućne nege susreo, kako bi mogli na adekvatan način da se pripreme za izlazak na teren.

Isključivo u zavisnosti od toga u kakvom stanju se zdravlje konkretnog pacijenta nalazi će i zavisiti da li će lekar specijalista opšte medicine da pošalje eventualno pacijenta na neki dodatni dijagnostički pregled, što će sasvim sigurno predložiti ukoliko bude smatrao neophodnim.