Gastroenterologija
Usluga

Gastroenterologija

Dr Kristina Todorović

Dr Kristina Todorović

Gastroenterolog

Često su ljudi skloni da prenebregnu određene tegobe sa kojima se gotovo svakodnevno susreću, te da ne žele da zakažu pregled kod lekara specijaliste za tu oblast. A jedan od takvih stručnjaka, sasvim izvesno je gastroenterolog, odnosno specijalista gastroeneterologije, koja se smatra disciplinom u okviru takozvane interne medicine. Osnovno čime se gastroenterologija bavi jeste proučavanje različitih oboljenja najpre sistema za varenje, a zatim i oboljenja koja su vezana za želudac, jednjak i tanko, odnosno debelo crevo, te pankreas i druge organe gastrointestinalnog trakta.

Jednostavnije govoreći, oboljenja koja su vezana za gastrointestinalni trakt tiču se svih onih organa koja se kreću od usta do anusa, tako da se specijalista gastroenterologije svima njima i bavi, odnosno njihovom dijagnostikom i preporukom ne samo metoda lečenja, već i terapije.

Ukoliko neko ima bilo kakav problem sa radom bilo kog organa, koji se svrstava u gastrointestinalni trakt, te želi pregled kod specijaliste gastroenterologije, a živi u Jagodini, to može da učini vrlo jednostavnim zakazivanjem na brojeve telefona „Sanitas klinik“ 060 035 00 86 ili 035 82 000 18, kao i na mail adresu info@sanitasklinik.com, s tim što zakazivanje može da izvrši i lično u prostorijama ove medicinske ustanove, koje se nalaze na prvom spratu, na adresi Kralja Petra Prvog broj 4 u ovom gradu.

Uzevši u obzir da u okviru ove medicinske ustanove postoje i odeljenja pedijatrije, pulmologije i urologije, to automatski znači i da se pacijentima nudi mogućnost pregleda kod pomenutih stručnjaka, ali i kod lekara opšte prakse, zatim pulmologa i endokrinologa, odnosno nefrologa, kao i kod mnogih drugih stručnjaka, poput na primer oftalmologa, ginekologa ili fizijatra, te neuropsihijatra i otorinolaringologa, ali i kod stručnjaka koji su specijalizovani za druge grane medicine, tako da će svim pacijentima biti značajno olakšano da pristupe lečenju. Naime, neophodno je da oni najpre zakažu pregled kod specijalista gastroenterologije, te da se sa njim posavetuju o tome da li je eventualno potrebno da se upute na pregled kod još nekog stručnjaka, kako bi utvrdili u kakvom stanju se njihovo zdravlje nalazi, odnosno da bi mogli da započnu proces lečenja. Praktično govoreći, oni će na jednom mestu imati priliku da pristupe pregledima kod različitih stručnjaka, što će sasvim sigurno da im bude značajna olakšavajuća okolnost, posebno ako se radi pacijentu koji ima ozbiljniji zdravstvenih problema.

A da bi svima koji su zainteresovani za pregled kod lekara specijaliste gastroenterologije bilo u velikoj meri olakšano, napominjemo da „Sanitas klinik“ ostvaruje saradnju sa laboratorijom u ovom gradu, što znači da ako ili specijalista gastroenterologije ili bilo koji drugi lekar preporuči pacijentu analizu krvi, tehničari te laboratorije će doći i na licu mesta uzeti uzorak, te mu u propisanom roku i dostaviti rezultate.